EcoBouwWinkel
 

Project Residentie Curacao: Gevel behandeling met Rubio Hybrid Wood Protector.

1. Eigenschappen Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector:

  •     Kleurt en beschermt in 1-­‐enkele laag
  •     Vergt zeer weinig onderhoud.
  •     Hoeft nooit meer geschuurd te worden
  •     Zeer laag verbruik (+/-­ 20-30m²/l)
  •     Een duurzaam en ecologisch product: geen solventen en geen VOC’S

2. De RMC Hybrid wood protector is een product die zowel kleurt als beschermt in één enkele laag, heel eenvoudig aan te brengen (geen overlappingen, sneldrogend)

3. De olie is gebaseerd op de RMC-technologie wat wil zeggen dat de olie een moleculaire binding heeft met de cellulose in het hout, net onder het hout oppervlak heeft de olie een vernetting met die cellulose. Dus dat wil zeggen dat er geen film bovenop uw hout ligt. Dat wil dus zeggen dat het onmogelijk is dat het product na verloop van tijd zou kunnen beginnen afbladeren.

4. De tijd naar onderhoud toe is moeilijk te bepalen, normaal kan je rekenen tussen de 2 en de 5 jaar, het onderhoud hangt vooral ook af van weersomstandigheden en ook de richting waarin het oppervlak zich bevindt.

5.  Het onderhoud is ook zeer eenvoudig: na de gevel te reinigen en stofvrij te maken doe je gewoon een herbehandeling met de RMC Hybrid Wood Protector.

6.  Dus schuren is totaal niet nodig, wat wel een hoop werk en kosten bespaart. Ook zal het hout nog minder product opnemen doordat de vorige laag nog niet overal en helemaal weggesleten is.

7.  Werkwijze:

  • Eerst korstmossen weghalen
  • Na droging gaat men nakijken of er nog geschuurd moet worden. Schuren moet steeds in volle vlakken gebeuren, zodanig dat er geen kleurverschillen ontstaan.
  • Dan gaat men de huidige gevel reinigen (ontmossen, ontvetten, …) met de Rubio Exterior Wood Cleaner.
  •  Nu kan men éénvoudig de Rubio Hybrid Wood Protector aanbrengen. Dit in één laag! De olie goed egaliseren, eventjes laten intrekken en dan het oppervlak droogwrijven. Alle overtollige olie moet weg!
  • Voor een nog intensere kleuring bestaat er nu de Rubio HWP Sunprimer.

Project: Residentie Curacao. Gevel behandeling met Rubio Hybrid Wood Protector.

VOOR


NA

Meer foto's kan u terugvinden op deze link.

Project gerealiseerd ism ERDA decoraties uit Pervijze en Deco Demaré uit Keiem. Enkel de gevelbeplanking werd afgewerkt. Ramen en deuren werden later ingepland door eigenaars.
Voor dit project werd de kleur teak gekozen.

RMC Hybrid Wood Protector kan je online terug vinden in onze webshop met een ruime keuze aan bio-ecologische bouwmaterialen: ecologisch, duurzaam & gezond.

Bekijk ook onze andere verschillende soorten natuur oliën en natuurverven die bijdragen tot een gezond binnen klimaat.

Opmerkingen, vragen, twijfels, over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Ben je bezig met een totaal-verbouwing of grotere werken? Vraag zeker een offerte aan!  Aarzel niet ons te contacteren.

 

EcoBouwWinkel

Fabriekstraat 15
8600 Diksmuide
T: +32(0)51.50.68.00
https://www.ecobouwwinkel.be
info@ecobouwwinkel.be