Welkom Op de EcoBouwWinkel:
(web)winkel voor duurzaam bouwen en gezond wonen.

De filosofie van onze webwinkel berust op drie pijlers:

Duurzame energie

Duurzame, hernieuwbare en natuurlijke energiebronnen (zon, bodem, water, lucht) zijn overal volop beschikbaar, we moeten die dan ook gebruiken! Of het nu gaat om een warmtepomp, ZonneGasCombi, zonneboiler, pelletkachel, houtvergasser, ventilo-convectoren, muur- en/of vloerverwarming of zonnepanelen, het uitwerken van  de meest ecologische en economische oplossing voor een laag energieverbruik bij het bouwen/verbouwen van uw woning is de grootste prioriteit. Naast het zuinig verwarmen is het ventileren van je woning een must.
Voor meer informatie omtrent duurzame energie kan je terecht bij Ecotechnieken.be

Milieu bewust Bouwen

Even belangrijk is het goed isoleren van je woning, geplaatst met de correcte luchtdichting.
We zochten naar bouw- en isolatiematerialen die niet alleen duurzaam worden ontwikkeld maar
ook zonder gezondheidsrisico’s verwerkt en tenslotte gerecycleerd worden.
Hier spelen ook bouwkosten, onderhoudskosten en levenscycluskosten een niet te onderschatten rol. Al deze materialen zijn ook verkrijgbaar in onze winkel,  dit voor zowel aannemers als doe-het-zelvers. Uiteraard kan je altijd vertrouwen op onze expertise en ervaring.

Gezond Wonen

Daarnaast moet je woning natuurlijk een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben en bovendien veilig en toegankelijk zijn. Aangezien we zo'n 90 % van onze tijd binnenshuis doorbrengen, hangt onze levenskwaliteit in grote mate af van de kwaliteit van het gebouw waarin we ons bevinden. We kiezen daarom enkel voor bouwproducten vrij van vluchtige organische stoffen, schadelijke en kankerverwekkende stoffen en formaldehyde. De meeste van onze afwerkingsproducten zijn dampdoorlatend en vochtregulerend om schimmel en vochtproblemen te vermijden en werken zo actief mee aan een gezond binnenklimaat. Ons ruim aanbod van verven, oliën, pleisters, hout,  binnen-afwerking,  vloerbekleding,… bestaat dan ook enkel uit duurzame producten.goldlabel_2

Rubio monocoat oil plus 2C Goldlabel

Geplaatst op 19/07/2019

Rubio Monocoat Oil Plus 2C behaalde het Eurofin Indoor Air Comfort Goldlabel.

woodbliss_allesreiniger

Galtane gebruikt eco verpakkingen

Geplaatst op 09/07/2019

Binnenkort zullen enkele producten van Galtane verpakt worden in een ecologische verpakking. 

ebw-2020-D-Green-main

Galtane D-green: een ontmosser die werkt zonder pesticide en biocide

Geplaatst op 26/02/2019

Galtane D-Green is een doeltreffende en duurzame oplossing om buitenshuis groene aanslag te verwijderen op houten oppervlakken en op steen.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!